• [email protected]
  • Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Dilbilimi Bölümü

Özet Yazım Kuralları

Bildiri özetlerinizi aşağıda belirtilen yazım kurallarına uygun olarak hazırlayınız.

Sayfa Yapısı: Metin A4 boyutlarındaki kağıda üstten, alttan ve yanlardan 2,5 cm boşluk bırakılarak, iki yana yaslı şekilde ve tek sütun olarak hazırlanmalıdır.

Yazı Tipi: Bütün metinde 12 punto – Times New Roman yazı karakteri kullanılmalıdır. Satır aralıkları için bir buçuk satır aralığı seçilmelidir.

Başlık: Çalışmanın başlığı koyu, ortalanmış şekilde olmalıdır. Sözcüklerin ilk harfleri büyük olmalı ve başlık en fazla 12 sözcükten oluşmalıdır. Başlığın altına ortaya hizalı olarak yazarların adı ve soyadı verilmelidir. Soyadlar büyük harflerle yazılmalıdır.  Bir alt satıra, yine ortalanmış olarak üniversite adı ve e-posta adresi yazılmalıdır.

Özet: Bildiri özeti kaynakça hariç 300 sözcüğü geçmemelidir. Özet kısa alanyazın bilgisi, amaç, yöntem, bulgular, tartışma ve sonuç bilgilerini içermelidir. Herhangi bir alt başlık kullanılmamalıdır.

Anahtar sözcükler: Özetten sonra küçük harflerle 3-5 arası anahtar sözcük verilmelidir.

Kaynakça: Çalışmada yararlanılan kaynakçadan birkaç seçme eser verilebilir.

.