WORKSHOP
Workshop Programı

ŞERBET WORKSHOP
- Şerbet workshop programında Şerbetler hakkında genel bilgilendirme
- Şerbetlerin Selçuklu, Osmanlı ve günümüz Türk mutfağındaki yerinin bilgilendirilmesi
- Mevlevilikte şerbetlerin ve şerbetçilerin öneminin aktarılması
- Şerbet çeşitleri ve Mevlana’nın eserlerine konu alan şerbetlerin içerikleri hakkında bilgilendirme ve bu çeşitlerin uygulamasının yapılması

3. NESİL KAHVE WORKSHOP
- 3. Nesil Kahve Workshop programında Kahvenin kökeni ve tarihçesi
- 3. Nesil Kahve yapımında kullanılan ekipmanların tanıtımı ve kullanım alanları
- 3. Nesil demleme teknikleri (Aeropress, V60, Chemex, Spyhon) uygulamalarının yapılması

ÇİKOLATA WORKSHOP
- Çikolata Workshop programında çikolata tarihçesi
- Çikolata oluşum aşamaları hakkında bilgi verilmesi
- Çikolata üretim ekipmanlarının tanıtımının yapılması
- Çikolata çeşitlerinin anlatılması ve temperleme kavramının detaylı anlatımının yapılması
- Bitter, Sütlü, Fildişi çikolatalarından dolgulu çikolatalarının hazırlanması
- Kalıptan çıkarma ve uygun servis ortamında sunumunun sağlanması

SUSHİ WORKSHOP
- Sushi workshop programında Uzakdoğu mutfağı hakkında genel bilgilendirme
- Sushi hakkında genel bilgilendirme
- Sushi çeşitleri ve içerikleri hakkında bilgilendirmenin yapılması
- Sushi pirincini uygun koşullarda haşlama
- Pirinç sosunun içerikleri ve yapılışları
- Sushi yaparken kullanılan tüm araç gereçleri tanıtımı ve yapım aşamaları detaylı bir şekilde anlatılması
- Maki Roll, Nigiri, California Rol, Uramaki, çeşitlerinin hazırlanması ve
sunum kurallarına dikkat ederek sosları ile servisinin yapılması amaçlanmaktadır.