WORKSHOP

Workshop Programı

ŞERBET WORKSHOP

  • Şerbet workshop programında Şerbetler hakkında genel bilgilendirme
  • Şerbetlerin Selçuklu, Osmanlı ve günümüz Türk mutfağındaki yerinin bilgilendirilmesi
  • Mevlevilikte şerbetlerin ve şerbetçilerin öneminin aktarılması
  • Şerbet çeşitleri ve Mevlana’nın eserlerine konu alan şerbetlerin içerikleri hakkında bilgilendirme ve bu çeşitlerin uygulamasının yapılması 

3. NESİL KAHVE WORKSHOP

  • 3. Nesil Kahve Workshop programında Kahvenin kökeni ve tarihçesi
  • 3. Nesil Kahve yapımında kullanılan ekipmanların tanıtımı ve kullanım alanları
  • 3. Nesil demleme teknikleri (Aeropress, V60, Chemex, Spyhon) uygulamalarının yapılması

ÇİKOLATA WORKSHOP

  • Çikolata Workshop programında çikolata tarihçesi 
  • Çikolata oluşum aşamaları hakkında bilgi verilmesi
  • Çikolata üretim ekipmanlarının tanıtımının yapılması
  • Çikolata çeşitlerinin anlatılması ve temperleme kavramının detaylı anlatımının yapılması
  • Bitter, Sütlü, Fildişi çikolatalarından dolgulu çikolatalarının hazırlanması 
  • Kalıptan çıkarma ve uygun servis ortamında sunumunun sağlanması

SUSHİ WORKSHOP

  • Sushi workshop programında Uzakdoğu mutfağı hakkında genel bilgilendirme
  • Sushi hakkında genel bilgilendirme
  • Sushi çeşitleri ve içerikleri hakkında bilgilendirmenin yapılması
  • Sushi pirincini uygun koşullarda haşlama
  • Pirinç sosunun içerikleri ve yapılışları
  • Sushi yaparken kullanılan tüm araç gereçleri tanıtımı ve yapım aşamaları detaylı bir şekilde anlatılması
  • Maki Roll, Nigiri, California Rol, Uramaki, çeşitlerinin hazırlanması ve
    sunum kurallarına dikkat ederek sosları ile servisinin yapılması amaçlanmaktadır.